Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traditionele Stokvisschotel
Een hartverwarmende, traditionele ovenschotel met stokvis, rijst, aardappelen en uien. De smaak wordt opgeleukt met een pittige mosterdsaus.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
weken
8
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
pan
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
geschild
▢
1
eetlepel
vloeibare margarine
▢
2-3
eetlepel
s mosterd
▢
peper
▢
200
gram
rijst
▢
500
gram
stokvis
▢
750
gram
ui
in ringen
▢
zout
Instructies
Stokvis een nacht in ruim water weken.
Graten verwijderen en vis in 20 minuten tegen de kook aan in ½ l water met wat zout gaar koken.
De rijst in 4½ dl water gaar koken.
De aardappelen in weinig water gaar koken.
Aardappelen droog stomen en in plakken snijden.
De uien in de margarine met peper en zout gaar smoren.
Pittig op smaak maken met mosterd.
In een ovenschaal een laag rijst, aardappelen, stokvis, uien en dit herhalen.
Eventueel bruin korstje geven in een hete oven of onder de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Nederland