Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Traybake met Rodekool, Winterpeen en Romige Ricotta
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
g
winterpenen
▢
1
kg
krieltjes
▢
½
rodekool
▢
3
tenen
knoflook
▢
4
el
milde olijfolie
▢
1
el
baharat
specerijenmengsel
▢
250
g
ricotta
▢
½
citroen
▢
150
g
verse boerenkool
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de winterpenen, halveer ze in de breedte en snijd ze in de lengte in korte staafjes van 5 cm.
Halveer de krieltjes en snijd de rodekool in parten van 1½ cm dik.
Snijd de knoflook fijn en meng deze met ¾ van de olijfolie en het baharat.
Schep de krieltjes en winterpenen om met de specerijenolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de parten rodekool ertussen.
Maak ruimte op de bakplaat en verdeel de ricotta tussen de groenten.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak de traybake 35-40 minuten tot de groenten gaar en goudgeel zijn.
Pers de halve citroen uit.
Meng ondertussen de boerenkool met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olijfolie, en masseer het in.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de boerenkool erover.
Voedingswaarden
Calories:
505
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
30
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij