Traybake met Rodekool, Winterpeen en Romige Ricotta
Ingrediënten
- 450 g winterpenen
- 1 kg krieltjes
- ½ rodekool
- 3 tenen knoflook
- 4 el milde olijfolie
- 1 el baharat specerijenmengsel
- 250 g ricotta
- ½ citroen
- 150 g verse boerenkool
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de winterpenen, halveer ze in de breedte en snijd ze in de lengte in korte staafjes van 5 cm.
- Halveer de krieltjes en snijd de rodekool in parten van 1½ cm dik.
- Snijd de knoflook fijn en meng deze met ¾ van de olijfolie en het baharat.
- Schep de krieltjes en winterpenen om met de specerijenolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg de parten rodekool ertussen.
- Maak ruimte op de bakplaat en verdeel de ricotta tussen de groenten.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bak de traybake 35-40 minuten tot de groenten gaar en goudgeel zijn.
- Pers de halve citroen uit.
- Meng ondertussen de boerenkool met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olijfolie, en masseer het in.
- Haal de traybake uit de oven en verdeel de boerenkool erover.
Voedingswaarden
Calories: 505 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g | Sugar: 10 g