Traybake met Rodekool, Winterpeen en Romige Ricotta

Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g winterpenen
  • 1 kg krieltjes
  • ½ rodekool
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 el baharat specerijenmengsel
  • 250 g ricotta
  • ½ citroen
  • 150 g verse boerenkool

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de winterpenen, halveer ze in de breedte en snijd ze in de lengte in korte staafjes van 5 cm.
  • Halveer de krieltjes en snijd de rodekool in parten van 1½ cm dik.
  • Snijd de knoflook fijn en meng deze met ¾ van de olijfolie en het baharat.
  • Schep de krieltjes en winterpenen om met de specerijenolie en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg de parten rodekool ertussen.
  • Maak ruimte op de bakplaat en verdeel de ricotta tussen de groenten.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bak de traybake 35-40 minuten tot de groenten gaar en goudgeel zijn.
  • Pers de halve citroen uit.
  • Meng ondertussen de boerenkool met 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olijfolie, en masseer het in.
  • Haal de traybake uit de oven en verdeel de boerenkool erover.

Voedingswaarden

Calories: 505 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij