Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Trifle met Aardbeien, Chocolade en Kwark
Een feestelijke trifle met lagen van chocoladecake, aardbeien en luchtige kwark, perfect voor zomerse gelegenheden.
Porties:
12
stukken
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
opstijven
2
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
Mixer met gardes
Steelpan
Glazen (trifle)schaal
Ingrediënten
▢
1
pak
Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei Smaak
▢
500
g
magere kwark
▢
750
ml
slagroom
▢
30
g
suiker
▢
300
ml
water
▢
60
g
boter
▢
100
g
verse aardbeien
▢
1
blik
aardbeientaartvulling
▢
½
chocoladecake
in plakken gesneden
▢
10
g
munt
Instructies
Voor de kruimelbodem:
Smelt de boter in een steelpannetje.
Roer de kruimelbodemmix uit het pak Dr.
Oetker Kwarktaart door de gesmolten boter.
Zet apart.
Voor het kwarkmengsel:
Doe 300 ml water, de kwark en 250 ml slagroom in een beslagkom.
Meng dit op de laagste stand met een mixer met gardes tot een glad mengsel.
Voeg de taartmix toe en mix het geheel 1 minuut op de laagste stand.
Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.
Laat het mengsel minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Voor de slagroom:
Doe 500 ml slagroom en suiker in een beslagkom.
Mix op de laagste stand circa 1-2 minuten en vervolgens op de hoogste stand tot een lobbige consistentie (yoghurtdikte).
Samenstellen van de trifle:
Leg de plakken chocoladecake op de bodem van een glazen (trifle)schaal.
Verdeel het kwarkmengsel gelijkmatig over de cake.
Voeg vervolgens de aardbeientaartvulling toe als een extra laag.
Eindig met een laag slagroom.
Garneren:
Verdeel de kruimelbodem over de bovenkant.
Garneer met verse aardbeien en muntblaadjes.
Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht mousserende rosé zoals Moscato Rosé past uitstekend bij deze frisse trifle.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Hartige taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Verjaardag