Verhit de olie in een braadpan of wok op middelhoog vuur.
Voeg de prei toe en fruit deze 5 minuten.
Voeg de laatste 2 minuten de rijst toe en bak deze mee.
Roer de currypasta door het prei-rijstmengsel.
Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de tomatenpartjes, bevroren tuinerwten en rozijnen toe aan de rijst en warm nog 5 minuten mee.
Rooster ondertussen de cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenterijstschotel over vier borden en bestrooi met de geroosterde cashewnoten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer dit gerecht met een verfrissende Sauvignon Blanc. Deze wijn heeft een lichte en frisse smaak die goed samengaat met de kruidige en zoete elementen van de rijstschotel.