Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tropische Rijstschotel: Ajam Paniki met Mango en Sajoer Boontjes
Een exotische rijstschotel met malse kip in een zoetzure Ajam Paniki saus, frisse mango en knapperige sajoer boontjes.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
vergiet
Wok
Ingrediënten
▢
1
mango
▢
200
ml
water
voor de boontjes
▢
200
ml
water
voor de kip
▢
3
eetlepels
Conimex Wok Olie
▢
400
gram
kip
▢
400
gram
rijst
▢
400
gram
sperziebonen
▢
95
gram
Conimex Boemboe Ajam Paniki
▢
95
gram
Conimex Boemboe Sajoer Boontjes
▢
Conimex Kroepoek Naturel
optioneel
▢
Conimex Sambal Badjak
optioneel
Instructies
Kook de rijst volgens de verpakking, spoel koud en laat uitlekken.
Snijd de sperziebonen en kip in blokjes.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de boontjes 2 minuten.
Voeg boemboe Sajoer Boontjes en 200 ml water toe, laat 10 minuten garen.
Schil de mango en snijd in blokjes.
Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip 5 minuten.
Voeg boemboe Ajam Paniki en 200 ml water toe, laat 5 minuten koken.
Voeg de mango toe en warm 1 minuut mee.
Schep de rijst, sajoer boontjes en ajam paniki met mango op borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak het gerecht extra lekker met Conimex Kroepoek Naturel en Conimex Sambal Badjak.
Variaties:
Gebruik sugar snaps of snijbonen in plaats van sperziebonen.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
6030
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Azië
/
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden