Snijd de kroon van de ananas af en snijd 4 dikke plakken.
Schil de plakken op een diep bord en vang ongeveer 1 eetlepel sap op.
Steek de harde kern eruit en snijd de ananas in kleine stukjes.
Meng in een kommetje 1 eetlepel vissaus, het ananassap en de garnalen.
Pers de limoen uit.
Kook de rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schil de gember en snijd in plakjes.
Knip de koriander fijn.
Verhit olie in een koekenpan en bak de gember 2 minuten.
Voeg de ananasstukjes toe en bak 1 minuut mee.
Verwijder de gemberplakjes.
Schep de ananas, koriander en garnalen door de gare rijst.
Breng op smaak met peper, extra limoensap en eventueel vissaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gegrilde kip of vis en een frisse roerbakgroente.Wijnadvies:Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Verdejo past goed bij dit gerecht.