Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tropische Rujak met Fruit en Sambal
Verfrissende tropische rujak met fruit en een pittige sambalsaus. Perfect als bijgerecht voor een rijstgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
appel
Granny Smith
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
1½
theelepel
sambal oelek
▢
1
hand
sinaasappel
▢
1
blikje
ananasstukjes
▢
½
komkommer
▢
½
theelepel
donkerbruine basterdsuiker
▢
1
rode grapefruit
▢
zout
Instructies
Schil de grapefruit en sinaasappel dik met een scherp mes.
Snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes.
Was de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder het zaad.
Snij de komkommer in schuine plakjes.
Laat de ananas uitlekken.
Meng in een grote kom de sambal, basterdsuiker, ketjap, citroensap en voeg het vruchtensap toe.
Breng op smaak met zout.
Roer totdat de basterdsuiker is opgelost.
Schep de vruchten erdoor.
Laat de rujak afgedekt in de koelkast ca.
1 uur rusten.
Schep het af en toe om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de rujak bij een pittig rijstgerecht voor de perfecte balans van smaken.
Wijnadvies:
Geen specifiek wijnadvies.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Saus
/
Superfood
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden