Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turks gemarineerde kipspiesjes met meergranenpilav
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
rijst
▢
1
theelepel
oregano
▢
1
theelepel
kaneel
▢
½
theelepel
Paprikapoeder
▢
1
knoflook
▢
zout
▢
4
eetlepels
olie
▢
500
gram
kip
▢
1
ui
▢
1
klein
tomatenpuree
▢
6
dl
kippenbouillon
van tablet
▢
1
eetlepel
peterselie
▢
12
satéstokjes
in water geweekt
Instructies
Roer een papje van de oregano, de kaneel, het paprikapoeder, de knoflook, wat zout en 2 eetlepels olie en meng dit door de kipblokjes.
Laat de kip in de koelkast 2-4 uur marineren.
Verwarm de grill op de hoogste stand.
Fruit de ui in de rest van de olie glazig, roer de rijst erdoor en bak die mee tot de korrels glazig zijn.
Bak de tomatenpuree even mee.
Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in ± 12 minuten gaar.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, 5 minuten rusten.
Rijg intussen de kipblokjes aan de geweekte satéstokjes.
Bak de kip eerst 8 minuten aan één kant en vervolgens 5 minuten aan de andere kant.
Bestrooi de meergranenpilav met de peterselie en serveer met de kipspiesjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er
tzatziki
bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Turkije