Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse Cevapcici
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
▢
5
teentjes
knoflook
▢
2
witte boterhammen
▢
2
eieren
▢
1
ui
fijn gesnipperd
▢
Melk
▢
Zout
▢
Olijfolie
Instructies
Doe het gehakt in een grote kom.
Hak de knoflook fijn en voeg deze samen met de fijngesnipperde ui toe aan het gehakt.
Week de korstloze boterhammen in een beetje melk in een apart schaaltje.
Pluk het geweekte brood in kleine stukjes en voeg het samen met de eieren toe aan het gehakt.
Voeg zout naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar.
Neem telkens een handje gehakt en vorm er een worstje van, ongeveer zo lang als een half knakworstje maar twee keer zo dik.
Bestrijk de worstjes lichtjes met olijfolie.
Grill de cevapcici in een grillpan met olijfolie of op de barbecue tot ze gaar en mooi bruin zijn, ongeveer 10 minuten per kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Turkse cevapcici warm met een bijgerecht naar keuze, zoals aardappelen, salade of tzatziki. Enjoy your meal!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Turkije