erwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Snijd over de lange zijde van het deeg een reepje van 1 cm af en leg dit weer op de rand.
Herhaal dit nogmaals.
Doe dit nogmaals voor de korte zijde van het deeg.
Prik de rest van het deeg in met een vork.
Bestrijk de rand met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot goudbruin.
Laat het deeg afkoelen.
Meng de mascarpone met het vanillemerg en de poedersuiker.
Strijk het mengsel uit over het afgebakken deeg.
Verdeel hierover de kersen vlaaivulling.
Rasp de chocolade grof en strooi dit over de vlaaivulling.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze strudel met een glas zoete dessertwijn, zoals een Oostenrijkse Eiswein.De combinatie van de kersen, mascarpone en vanille maken dit een heerlijk zoet dessert.