Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vanille Verjaardagstaart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
kom
mixer
Oven
pan
Ronde Taartvorm.
Ø 20 cm
tandenstoker
Ingredients
Voor de taart:
▢
100
gram
boter
op kamertemperatuur
▢
100
gram
suiker
▢
2
eieren
▢
100
gram
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
Een snufje
zout
Voor de topping/glazuur:
▢
125
ml
slagroom
▢
100
gram
witte chocolade
of naar smaak
▢
Verse
bessen of vruchten naar keuze voor decoratie
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een kleine ronde taartvorm (ongeveer 15-20 cm diameter) in en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei.
Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een aparte kom.
Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het boter-suikermengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.
Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals.
Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart gedurende 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
Voor de topping/glazuur:
Verhit de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt.
Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe.
Roer tot de chocolade volledig gesmolten en gemengd is.
Laat het glazuur enigszins afkoelen tot het iets dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar genoeg is om over de taart te gieten.
Giet het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde taart en laat het langs de zijkanten druipen voor een leuk effect.
Versier de taart met verse bessen of vruchten naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
/
Tractaties
Land van herkomst
Nederland