Vanille Verjaardagstaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Voor de topping/glazuur:

  • 125 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade of naar smaak
  • Verse bessen of vruchten naar keuze voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een kleine ronde taartvorm (ongeveer 15-20 cm diameter) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei.
  • Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een aparte kom.
  • Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het boter-suikermengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals.
  • Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart gedurende 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  • Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
  • Voor de topping/glazuur:
  • Verhit de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt.
  • Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe.
  • Roer tot de chocolade volledig gesmolten en gemengd is.
  • Laat het glazuur enigszins afkoelen tot het iets dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar genoeg is om over de taart te gieten.
  • Giet het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde taart en laat het langs de zijkanten druipen voor een leuk effect.
  • Versier de taart met verse bessen of vruchten naar keuze.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Taart / Tractaties
Land van herkomst Nederland