Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Vanilleroom met bitterkoekjes
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge glazen schaal inhoud 2 liter
spuitzak met kartelmond
Ingrediënten
▢
1
zakje
bitterkoekjes
250 g, AH,
▢
3
eetlepel(s)
amandellikeur
▢
2
eetlepel(s)
kersenjam
▢
¼
liter
slagroom
▢
⅛
liter
slagroom
▢
75
g
suiker
▢
1
pak
vanillevla
1 liter,
▢
25
g pure
chocolade
Instructies
Voorbereiding:
Bitterkoekjes met onderkant naar boven op plat bord leggen.
Besprenkelen met likeur.
Dun bestrijken met jam.
In kom ¼ liter slagroom stijfkloppen.
Vla erdoor kloppen.
In schaal om en om vla en bitterkoekjes verdelen, zodat bovenste laag vla is.
Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
Overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.
Boven kom chocolade (met dunschiller) grof raspen.
Bereiding:
Op vanilleroom grote rozetten slagroom spuiten.
Garneren met chocoladerasp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland