Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vanilleroomijs met dadels
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 ijscoupes á ca. 2 1/2 dl,
ijsbolletjeslepel
Steelpan
Ingrediënten
▢
12
dadels
▢
50
gr
amandelspijs
pakje á 300 g, Baukje,
▢
1
zakje
walnoten
45 g, Baukje,
▢
35
g
ongezouten boter
of margarine
▢
4
eetlepels
vloeibare honing
▢
2
eetlepels
whisky
▢
¾
pak
vanille-Bourbonroomijs
á 1 liter, AH,
Instructies
VOORBEREIDEN:
Dadels in lengte opensnijden en pitten verwijderen.
In elke dadel een theelepel amandelspijs scheppen en dadel iets dichtdrukken.
Walnoten grof hakken.
BEREIDEN:
In steelpan boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.
Honing en whisky toevoegen en al roerend zachtjes verwarmen tot honing is opgelost, niet laten koken.
Walnoten erdoor roeren.
Met natgemaakte ijsbolletjeslepel in elke coupe 2 bolletjes ijs scheppen.
Dadels ernaast leggen.
Walnoten-honingsaus over ijs scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs