Allereerst, pak een kommetje en meng 1 eetlepel mosterd met de tijm en een mespuntje zout.
Dit is je geheime wapen!
Wrijf de varkensfilet er stevig mee in.
Tijd om te braden!
Verhit 100 gram boter in een pan.
Zorg dat de pan lekker heet is.
Braad het vlees hierin ongeveer 5 minuten totdat het aan alle kanten een lekker kleurtje heeft gekregen.
Temper het vuur en laat de varkensfilet rustig verder garen in 30 tot 40 minuten.
Blijf het vlees regelmatig bedruipen met de boter uit de pan.
Haal het vlees uit de pan en geef het 10 minuten rust.
Net als een topsporter na een wedstrijd, heeft dit vlees even tijd nodig om te ontspannen.
Nu is het tijd voor de saus!
Roer de room door de overgebleven jus in de pan.
Blijf roeren op hoog vuur totdat de room verdampt.
Voeg vervolgens een flinke scheut water (of bouillon) toe en laat het geheel even flink doorkoken.
Zeef de jus voor het serveren.
Snijd het vlees in mooie plakken en giet de heerlijke jus erover.
Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Deze varkensfilet is heerlijk met gebakken aardappelen of krieltjes en sperziebonen.Wijnadvies:Een droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een Chardonnay.