Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas met appeltjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
varkenshaasjes
a 300 g
▢
zout
▢
1
kleine
ui
▢
50
g
boter
of margarine
▢
1
appel
zure
▢
125
ml
cider
▢
½
tablet
bouillon
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
▢
peper
Instructies
Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
Ui pellen en fijnsnipperen.
In koekenpan boter verhitten.
Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien.
Vuur laag draaien.
Intussen appel schillen en in vieren snijden.
Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden.
Appelplakjes aan pan toevoegen.
Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen.
Met deksel schuin op pan 15 minuten stoven.
Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden.
Warm houden onder aluminiumfolie.
Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren.
Crème fraîche toevoegen en saus 2 minuten inkoken.
Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk