Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas met Madagascar Saus en Tagliatelle
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
Lepel
snijplank
mes
vergiet
Ingrediënten
▢
300
g
tagliatelle
▢
2
varkenshaasjes
ongeveer 300 g elk
▢
3
eetlepels
boter
▢
Zout naar smaak
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
2
eetlepels
groene peperkorrels
licht gekneusd
▢
1 ¼
dl
crème fraîche
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Giet af en houd warm.
Snijd de varkenshaasjes in plakken.
Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan en bak het vlees aan elke kant 2-3 minuten tot het mooi bruin is.
Bestrooi het vlees met zout naar smaak.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Roer de aanbaksels in de pan los met 2 dl droge witte wijn.
Voeg 2 eetlepels licht gekneusde groene peperkorrels, zout en 1 ¼ dl crème fraîche toe aan de pan.
Roer goed door en laat de saus ongeveer 4 minuten koken, zodat deze iets kan indikken.
Serveer de plakjes varkenshaas met de gekookte tagliatelle en giet de Madagascar Saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de rijke smaak van de varkenshaas en de pittige Madagascar saus.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst