Deze varkenshaas is een perfect en snel hoofdgerecht met een heerlijke zoetzure smaak. De zoetzure saus van mangochutney, zilveruitjes en augurken maakt dit een bijzonder gerecht.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten mooi bruin.
Giet de boter af en draai het vuur lager.
Voeg de worcestershiresaus toe.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm op een schaal.
Doe een scheutje water bij de saus in de pan en laat dit inkoken.
Voeg dan 2 eetlepels tomatenketchup en de mangochutney toe en roer goed door.
Snijd de augurken en zilveruitjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus.
Snijd het vlees in plakjes en schenk de saus over de varkenshaas.
Bestrooi het geheel met fijngesneden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
De saus heeft een zoetzure smaak. Dit varkenshaas recept is lekker met sperziebonen en (gebakken) aardappelen. Als de varkenshaas naar uw smaak iets te rood is, kunt u hem 1 minuut laten meegaren in de saus.
Wijnadvies
Bij de zoetzure saus van dit hoofdgerecht met varkensvlees past een fruitige rode wijn met zachte tannines, zoals een jonge Merlot of een Pinot Noir. Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay, is ook een goede optie.