Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas op Toscaanse wijze
Porties:
2
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Steelpan
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
250
gram
varkenshaas
▢
6
plakjes
gerookt spek
▢
15
cl
kookroom
▢
200
gram
tomatenblokjes uit blik
▢
1
el
tomatenpuree
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
tl
rozemarijn
gedroogde
▢
1
tl
tijm
gedroogde
▢
1
laurierblaadje
▢
1
tl
oregano
gedroogde
▢
1
tl
basilicum
gedroogde
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
1
mespuntje
cayennepeper
▢
45
gram
pecorino
▢
45
gram
paneermeel
▢
zout
▢
olijfolie
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de varkenshaas in 2 stukken.
Rasp de Pecorino.
Breng in een steelpan de kookroom zachtjes roerend aan de kook aan de kook.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, rozemarijn, tijm, paprika, basilicum, oregano, cayennepeper en wat zout toe.
Verlaag het vuur en roer goed door elkaar.
Laat tot de helft inkoken.
Verwarm de oven voor op 180°
Wikkel elk stuk varkenshaas in 3 plakjes spek.
Olie licht de bodem van een ovenschaaltje.
Giet de ingekookte saus over de pakketjes.
Meng in een kom het paneermeel met de Pecorino.
Strooi dit over de varkenshaas met saus.
Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gedurende 17 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië