Sappige varkenskarbonades gebakken tot in de perfectie, geserveerd met een rijke en smaakvolle saus van grove mosterd en het Belgische trappistenbier Westmalle Dubbel.
Dep de varkenskarbonades droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout, versgemalen peper en kerriepoeder.
Verhit de boter in een grote koekenpan.
Wacht tot het schuim begint weg te trekken en bak de karbonades aan beide zijden bruin.
Zet het vuur laag en bak de karbonades in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
Houd ze daarna warm op een bord.
Verwijder de helft van de bakboter uit de pan.
Voeg de kruidenbouillon toe en roer goed tot een vrij gladde saus is ontstaan, waarbij de aanbaksels loskomen.
Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
Schenk de saus door een zeef in een andere pan en breng haar opnieuw aan de kook.
Roer de grove mosterd door de hete saus.
Schenk, onder voortdurend roeren, de Westmalle Dubbel bij de saus.
Laat alles nog enkele minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen.
Voeg naar smaak eventueel nog wat zout toe.
Verwarm de slagroom in een apart pannetje (niet laten koken).
Roer de warme slagroom vlak voor het serveren door de mosterd-biersaus.
Leg de gebakken varkenskarbonades op voorverwarmde borden.
Schep de mosterd-biersaus royaal naast de karbonades en bestrooi de saus met fijngehakte bieslook.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Deze karbonades passen uitstekend bij allerlei soorten wintergroenten, zoals spruitjes, rodekool of stoofpeertjes. Serveer met gekookte aardappelen of een romige aardappelpuree. Een gekoeld glas Westmalle Dubbel (10-14°C) maakt de maaltijd compleet.