Speel even voor chemicus en meng de helft van de sojasaus met de sherry en de suiker in een schaaltje.
Giet dit over je vlees, schep het om en laat het minimaal een uurtje chillen in de koelkast.
Tijd voor de bloemkool!
Snijd de dikke stronk eraf en verdeel de bloemkool in stukjes van 1/3 tot 1/2 cm dikte.
Zeg maar dag tegen de stronk, die heb je niet meer nodig.
Verwarm de helft van de olie in een pan en geef de bloemkool een warm bad.
Roerbak de bloemkool in 10-12 minuten bijna gaar.
Schep de groente uit de pan, want het is even 'solo-tijd' voor het vlees.
Verwarm de rest van de olie en laat het gemarineerde vlees langzaam garen.
Schep af en toe om, zodat het een mooi kleurtje krijgt.
Voeg de rest van de sojasaus en de geperste knoflook toe.
Een scheutje water erbij voorkomt dat je vlees verliefd wordt op de bodem van de pan en vast blijft plakken.
Als het vlees gaar is, is het tijd voor de reünie!
Doe de bloemkool erbij, voeg wat peper toe en laat het geheel even goed doorwarmen.
Proef je meesterwerk en voeg naar smaak nog wat sojasaus, peper of zout toe.
Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met gekookte witte rijst of noedels. Wil je extra groente? Serveer er dan een frisse komkommersalade bij.Wijnadvies:Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio.