Doe de dun gesneden hamlappen, de spekreepjes, de uienringen, de preiringen, de bloemkoolroosjes en de krieltjes (of kleingesneden aardappel) in een grote ovenschaal.
Voeg de fijngehakte peterselie en de uitgeperste knoflook toe.
Besprenkel het geheel met de eetlepel slaolie.
Bestrooi met zout, versgemalen peper en de (verse of gedroogde) marjolein.
Schenk er zoveel bouillon bij dat de ingrediënten ongeveer voor de helft onder de vloeistof staan.
Plaats de deksel op de ovenschaal.
Zet de schotel in het midden van de voorverwarmde oven en laat het gerecht in ongeveer 1 uur gaar stoven.
Roer de schotel eventueel halverwege de stooftijd een keer goed door.
Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen desgewenst nog met wat extra fijngehakte peterselie.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Een stevige, complete maaltijd op zich. Serveer eventueel met een frisse groene salade.Wijnadvies:Een fruitige, niet te zware rode wijn, zoals een Beaujolais of een Côtes du Rhône, past goed bij de verschillende smaken van het vlees en de groenten in de schotel. Een stevige rosé kan ook een goede keuze zijn.