Snijd het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed en druppel er citroensap over.
Pel de uien en hak ze in niet al te kleine stukken.
Maak de paprika's schoon en snijd ze klein.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees hierin tot het bruin is, maar nog niet helemaal gaar.
Voeg de paprika, de ui, wat zout en peper en 1 theelepel kerriepoeder toe en laat alles samen op een niet te hoog vuur circa 45 minuten bakken.
Los de twee bouillontabletten op in circa 200 ml water.
Strooi wat bloem over het vlees en de groenten en voeg al roerend de opgeloste bouillon toe.
Schenk er al roerend 2 eetlepels room bij.
Maak het geheel op smaak af met extra zout en peper indien nodig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Dit gerecht is heerlijk met droge rijst en een bijpassend zoetzuur, zoals augurken.Wijnadvies:Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een volle, droge witte wijn zoals een Viognier.