Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan Poffertjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Poffertjespan
Mengkom
garde of mixer
Ingrediënten
▢
150
gram
boekweitmeel
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
1
theelepel
steviapoeder
▢
1
snufje
zout
▢
1
ei-vervanger
bijvoorbeeld 1 eetlepel chiazaad gemengd met 3 eetlepels water, 5 minuten laten staan
▢
225
milliliter
sojamelk
▢
20
gram
plantaardige boter
gesmolten
▢
Kokosbloesemsiroop of agavesiroop
naar smaak
Instructies
Meng in een kom het boekweitmeel, bakpoeder, steviapoeder en een snufje zout.
Voeg de ei-vervanger, sojamelk en gesmolten plantaardige boter toe aan de droge ingrediënten.
Mix alles goed door elkaar met een garde of mixer tot een glad beslag.
Verhit de poffertjespan en vet deze licht in met wat plantaardige boter.
Schep kleine hoeveelheden beslag in de holtes van de poffertjespan.
Bak de poffertjes aan beide zijden goudbruin, ongeveer 1-2 minuten per kant.
Besprenkel de gebakken poffertjes met kokosbloesemsiroop of agavesiroop voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een ijswijn past goed bij deze poffertjes.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch