Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische Biryani
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kopjes
basmatirijst
▢
2
uien
▢
1
rode paprika
▢
1
grote
tomaat
gepelde
▢
enkele
bloemkoolroosjes
▢
enkele
teentjes
knoflook
▢
een stukje verse
gemberwortel
▢
1
citroen
▢
saffraan
▢
1
koffielepel
mosterdzaad
▢
½
koffielepel
komijnzaad
▢
½
koffielepel
korianderpoeder
▢
enkele
kruidnagels
kaneelstokjes, kardemom
▢
enkele gedroogde
chilipepers
naar eigen smaak
▢
ghee
geklaarde boter of arachide-olie (geen olijfolie)
▢
1½
kop
yoghurt
▢
een handvol
groene erwten
diepvries
▢
een handvol
cashewnoten
eventueel
▢
korianderblaadjes
verse
Instructies
Snijd de uien in ringen snijden en bruin ze aan in de ghee.
Voeg de knoflook,de geraspte gember en de kruiden toe en stoof hierin alle groenten halfgaar.
Kook intussen de rijst (tot bijna gaar). Tracht die zo droog mogelijk te koken (ideaal gaat dit in een magnetron), zodat de rijst niet teveel opzwelt.
Verdeel de rijst (houd 1/3 apart) en meng er de groenten met de saus door (verwijder de kaneelstokjes, kruidnagels en kardemom).
Pers de citroen uit, los er de saffraan in op en meng dit door de apart gehouden rijst.
Schik in een vuurvaste (vlakke) kom de eerste laag rijst (waarin zich de groenten bevinden) en verdeel de erwtjes en de stukjes tomaat erover.
Breng daarna de tweede laag aan (het saffraanmengsel), schenk hierop een laag yoghurt en bestrooi die met de (verkruimelde) cashewnoten.
Dek af met aluminiumfolie en het gerecht een half uurtje in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel kunt u er bij het opdienen gehakte korianderblaadjes over strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch