Een geurige en kleurrijke vegetarische biryani, perfect voor een vullend diner. Gecombineerd met saffraan, groenten en een rijke kruidenmix, is dit gerecht een feest voor de zintuigen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of kook ze 8 minuten in ruim water, giet af en laat nog 10 minuten stomen.
Breng het citroensap met voldoende water om de bodem van een steelpan te bedekken aan de kook.
Haal van het vuur en laat de saffraan er een kwartier in weken.
Roer het saffraanaftreksel door de gare rijst.
Verhit olie in een pan en voeg het komijnzaad, laurierblad, kaneelstokje en kardemompeulen toe.
Fruit de kruiden kort aan.
Voeg de ui toe en bak deze tot ze glazig is.
Voeg de gember, knoflook en rode peper toe en bak dit mengsel een paar minuten.
Doe de sperzieboontjes, paprika en tomaat in de pan en roer goed om.
Dek de pan af en laat de groenten zachtjes gaar stoven.
Voeg de doperwtjes de laatste vijf minuten toe.
Schep de helft van de rijst in een ingevette ovenschaal.
Voeg de groenten eroverheen en dek af met de resterende rijst.
Garneer met korianderblad, rozijntjes en cashewnoten en zet de biryani 30 minuten in een oven van 200 graden Celsius.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse komkommersalade of een yoghurtsaus om het gerecht compleet te maken.Wijnadvies:Een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.