Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Maak de vulling door het vegetarische gehakt te mengen met het hele ei, paprika, rode peper, tijm, feta en ui.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Leg de vulling over de lengte van het deeg.
Rol het bladerdeeg eromheen tot een staaf en druk de randen goed dicht.
Leg de banketstaaf in de gewenste vorm op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met het geklutste ei.
Bestrooi de banketstaaf met pijnboompitten en extra tijmblaadjes.
Bak de banketstaaf in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot deze goudbruin en knapperig is.
Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je de banketstaaf aansnijdt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette voor een compleet hoofdgerecht.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past perfect bij de hartige smaken van de feta, paprika en tijm in deze banketstaaf.