Vegetarische Hartige Banketstaaf
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g vegetarisch gehakt
- 5 takjes tijm geritst
- 70 g feta
- ½ ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel rode peper fijngehakt of sambal
- 1 paprika fijngesneden
- 1 ei geklutst
- 1 ei heel
- Peper & zout gemalen
- 20 g pijnboompitten
- 1 theelepel tijmblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Maak de vulling door het vegetarisch gehakt te mengen met het hele ei, paprika, rode peper, tijm, feta, ui, oregano, en paprika.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit met het bakpapier op een bakplaat.
- Leg de vulling over de lengte van het deeg en rol het deeg eromheen tot een gehaktstaaf.
- Leg de banketstaaf in de gewenste vorm en bestrijk met het geklutste ei.
- Bestrooi met pijnboompitten en tijmblaadjes.
- Bak de banketstaaf in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot deze goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze vegetarische banketstaaf met een frisse groene salade voor een compleet hoofdgerecht.
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 335 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 12 mg | Sugar: 2 g