Vegetarische Hartige Banketstaaf

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g vegetarisch gehakt
  • 5 takjes tijm geritst
  • 70 g feta
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel rode peper fijngehakt of sambal
  • 1 paprika fijngesneden
  • 1 ei geklutst
  • 1 ei heel
  • Peper & zout gemalen
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 theelepel tijmblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Maak de vulling door het vegetarisch gehakt te mengen met het hele ei, paprika, rode peper, tijm, feta, ui, oregano, en paprika.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het deeg uit met het bakpapier op een bakplaat.
  • Leg de vulling over de lengte van het deeg en rol het deeg eromheen tot een gehaktstaaf.
  • Leg de banketstaaf in de gewenste vorm en bestrijk met het geklutste ei.
  • Bestrooi met pijnboompitten en tijmblaadjes.
  • Bak de banketstaaf in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten, of tot deze goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze vegetarische banketstaaf met een frisse groene salade voor een compleet hoofdgerecht.
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 335 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 12 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas