Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische Wontons met Pittige Tofu
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
keukenpapier
theedoek
vergiet
schuimspaan
Ingrediënten
▢
1
pak
filobladerdeeg
diepvries
▢
100
g
winterwortel
▢
1
rode peper
▢
15
g
verse koriander
▢
3
bosuitjes
▢
200
g
pittig gekruide roerbaktofu
▢
5
dl
arachideolie
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
Instructies
Laat het filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien en dek af met een vochtige theedoek.
Schil de wortel en rasp grof.
Maak de peper schoon en hak fijn.
Hak de koriander fijn.
Maak de bosuitjes schoon en snijd in zeer dunne reepjes van 3 cm.
Hak de tofu grof.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de rode peper, bosui, wortel en tofu ongeveer 3 minuten.
Schep de koriander erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Dek het filodeeg af met een vochtige theedoek.
Snijd elke plak filodeeg in 3 lange stroken en bestrijk de stroken met water.
Schep op elke strook onderaan 1 eetlepel tofuvulling.
Vouw de punt van het deeg schuin erover, zodat een driehoekje ontstaat.
Vouw het driehoekje zigzag naar boven, zodat het rondom omhuld wordt door filodeeg.
Herhaal dit proces voor de overige wontons.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Verhit de rest van de olie in een wok tot er lichte damp afkomt.
Bak de wontons met ongeveer 6-7 tegelijk in circa 4 minuten goudbruin.
Schep de wontons met een schuimspaan in het vergiet en laat uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Leg de wontons op een schaal en serveer met chilisaus of sesamdip.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Fingerfood
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Azië
/
China
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw