Veldslastamppot met Knapperige Spekjes en Gegrilde Gelderse Worst
Een heerlijke stamppot van romige aardappelpuree met frisse veldsla, knapperige spekjes en gegrilde Gelderse worst. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd!
Kook de aardappelen in gezouten water in ± 15 minuten gaar.
Verwarm een grillpan of de oven op grillstand voor.
Bak de spekblokjes in een steelpan zachtjes knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rooster de plakjes Gelderse worst in de grillpan of onder de grill tot ze mooi bruin en licht krokant zijn.
Halveer de kerstomaten en verwijder de worteltjes van de veldsla.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer zoveel melk en het spekvet door de puree tot een smeuïge consistentie ontstaat.
Schep de veldsla, kerstomaten en spekjes door de puree en warm de stamppot nog even door op laag vuur.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over twee diepe borden en leg de plakjes gegrilde worst erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een grove mosterd of een frisse komkommersalade als bijgerecht.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een soepele Merlot past goed bij de hartige smaken van de spekjes en worst.