Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkel en Sardine Bladerdeegtaartjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
grillpan
keukenpapier
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
4
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
1
kleine
venkelknol
▢
1
rode ui
▢
2
blikjes
sardines à 120 g
▢
2-3
eetlepels
olijfolie extra vierge met basilicum
▢
½
eetlepel
balsamicoazijn
▢
Zeezout
▢
Versgemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
Verwarm de grillpan tot deze gloeiend heet is.
Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 10 minuten ontdooien.
Maak de venkel schoon en snijd deze in flinterdunne plakjes.
Pel de rode ui en snijd deze in flinterdunne partjes.
Dep de sardines goed droog met keukenpapier.
Bestrijk de venkel, ui en sardines met olijfolie.
Rooster eerst de sardines in de grillpan gedurende ongeveer 1 minuut aan één kant tot ze mooi geroosterd zijn.
Leg ze op een bord.
Rooster vervolgens de venkel en ui in de grillpan gedurende ongeveer 2 minuten tot ze mooi bruin zijn, keer ze halverwege.
Druppel er balsamicoazijn overheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd elk plakje bladerdeeg in drie lange repen en leg deze naast elkaar op de bakplaat.
Verdeel de geroosterde venkel en ui over de repen bladerdeeg en leg op elke reep één sardine met de geroosterde kant naar boven.
Besprenkel met de resterende olijfolie en maal er zout en peper over.
Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende circa 15 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de taartjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de venkel en sardine bladerdeegtaartjes als hoofdgerecht met een frisse salade en eventueel wat knapperig stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Pescatarian