Bladerdeegtaartjes met venkel en sardine

Allerhande maart 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes sardines à 120 g
  • 2-3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge met basilicum
  • ½ eetlepel(s) balsamicoazijn
  • zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
  • Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Venkel schoonmaken en in lengte in flinterdunne plakjes snijden.
  • Ui schoonmaken en in flinterdunne partjes snijden.
  • Sardines afgieten en goed droogdeppen met keukenpapier.
  • Venkel, ui en sardines bestrijken met olijfolie.
  • Eerst sardines in grillpan in ca. 1 minuut aan één kant mooi roosteren.
  • Op bord leggen.
  • Dan venkel en ui in ca. 2 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren.
  • Balsamico-azijn erover druppelen.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Elk plakje bladerdeeg in drie lange repen snijden en repen naast elkaar op bakplaat leggen.
  • Venkel en ui erover verdelen en op elke reep 1 sardine met roosterstrepen naar boven leggen.
  • Rest van olie erover sprenkelen en zout en peper erboven malen.
  • In midden van oven taartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Frankrijk