Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfijnd Grand Dessert met Soesjes en Sorbetijs
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ijsbolletjestang
Koelkast
Bord
glaasjes
Ingrediënten
▢
250
ml
yoghurtsorbetijs
▢
250
ml
citroensorbetijs
▢
50
g
poedersuiker + 2-3 eetlepels extra
▢
100
g
witte chocolade
▢
8
slagroomsoesjes
diepvries
▢
Gepofte mihoen
▢
1
beker
vanillemilkshake
diepvries, pak à 2 stuks
▢
4
eetlepels
sinaasappellikeur
Instructies
Haal de helft van het ijs uit de verpakking en laat het in de koelkast iets zachter worden.
Roer de poedersuiker met enkele theelepels water tot een dik glazuur.
Schaaf de chocolade.
Doop de soesjes in het glazuur, zet ze op een bord en strooi er een kwart van het chocoladeschaafsel over.
Laat de soesjes in 1 uur ontdooien.
Schep met een warme ijsbolletjestang van elke smaak vier bolletjes sorbetijs op een bord.
Zet ze tot gebruik terug in de vriezer.
Strooi royaal poedersuiker over de gepofte mihoen.
Bestrooi vier dessertborden met de rest van het chocoladeschaafsel en zet op elk een mooi glaasje.
Verwarm de milkshake volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg op elk bord twee bolletjes sorbetijs en twee soesjes.
Roer de likeur door de milkshake en schenk deze in de glaasjes.
Leg een pluk gepofte mihoen op het sorbetijs en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Sauternes vormen een heerlijke combinatie met dit grand dessert.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
58
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
38
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland