Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfijnde Artisjokken-Muntpuree
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
blikjes
artisjokharten à 400 g
uitgelekt
▢
7½
gr
munt
▢
6
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
1
pakje
ciappe Italiaanse toast
Instructies
Leg de artisjokharten in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Pureer de artisjokharten, munt en olijfolie met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Serveer de artisjokkenpuree op de toast of gebruik het als een dip met soepstengels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze artisjokkenpuree.
Voedingswaarden
Calories:
211
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch