Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
Laat ze in een kommetje afkoelen.
Roer de jam, fijngehakte munt en verse roomkaas door de geroosterde hazelnoten en laat deze spread bij voorkeur een half uurtje staan om de smaken te laten ontwikkelen.
Was de abrikozen (of pruimen), halveer ze en verwijder de pit.
Snijd de banaan in plakjes.
Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread.
Leg de abrikozen en plakjes banaan om en om dakpansgewijs op de hazelnootspread.
Plaats de bovenste helft van het croissantje erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de croissant met een kopje koffie of een glas verse jus voor een compleet ontbijt.Wijnadvies:Deze croissant past goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een sprankelende Prosecco voor een feestelijke touch.