Verfijnde Croissant met Verse Abrikoos en Banaan

Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 croissantje
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • ½ eetlepel gemberjam of citroenmarmelade
  • ½ eetlepel fijngehakte verse munt
  • 25 g verse roomkaas
  • 2 verse abrikozen of pruimen
  • ½ banaan

Instructies

  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat ze in een kommetje afkoelen.
  • Roer de jam, fijngehakte munt en verse roomkaas door de geroosterde hazelnoten en laat deze spread bij voorkeur een half uurtje staan om de smaken te laten ontwikkelen.
  • Was de abrikozen (of pruimen), halveer ze en verwijder de pit.
  • Snijd de banaan in plakjes.
  • Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread.
  • Leg de abrikozen en plakjes banaan om en om dakpansgewijs op de hazelnootspread.
  • Plaats de bovenste helft van het croissantje erop en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verfijnde en smaakvolle croissant als een heerlijk ontbijt, perfect om Moederdag te vieren of gewoon als traktatie voor jezelf!

Voedingswaarden

Calories: 434 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 7 g | Vet: 29 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 16 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Fruit / Ontbijt
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag