Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfijnde Frambozen Soufflé
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
diepgevroren frambozen
▢
1
theelepel
aardappelzetmeel
▢
2
eetlepels
frambozenlikeur of kirsch
▢
2
eieren
gesplitst
▢
25
gram
suiker
▢
1
eetlepel
boter
▢
Poedersuiker
▢
1
blikje
frambozen
▢
1
bakje
verse frambozen
Instructies
Voorbereiden:
Ontdooi de frambozen en pureer ze.
Breng de puree langzaam aan de kook en zeef deze.
Roer het aardappelzetmeel glad met 1/2 eetlepel frambozenlikeur.
Roer zoveel van dit mengsel door de warme puree totdat een gebonden massa ontstaat.
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig en roer de frambozenpuree erdoor.
Bewaar het mengsel afgedekt.
Vormpjes voorbereiden:
Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met poedersuiker.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker stijf en spatel het frambozenmengsel er voorzichtig door.
Vul de vormpjes tot 3/4 met het mengsel.
Plaats de vormpjes in een braadslede met kokend water en laat de soufflétjes au bain-marie in de oven in ongeveer 15 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen voor de saus de frambozen uit blik met sap en de overgebleven frambozenlikeur gedurende ongeveer 5 minuten.
Pureer het mengsel en zeef het.
Serveer de soufflétjes direct uit de oven, bestrooid met poedersuiker, en garneer met verse frambozen.
Serveer de saus apart.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit