Klop in een mengkom de roomboter met de suiker luchtig gedurende minstens 5 minuten.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en voeg ook de Bacardi Lemon toe.
Meng alles goed door elkaar.
Rasp de schil van de citroenen en spatel dit door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Prik met een cocktailprikker in de cake om te controleren of deze gaar is.
Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, is de cake klaar.
Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Breng in een pan de 7UP en kristalsuiker aan de kook.
Laat dit inkoken tot een siroop.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Voeg het sap van de citroenen en Bacardi Lemon toe aan de siroop en meng goed.
Als de cake gaar is, haal je deze uit de oven en prik je met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant.
Verdeel vervolgens de siroop over de cake met behulp van een kwastje.
Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
Meng de poedersuiker met de Bacardi Lemon om een dik glazuur te maken.
Haal de afgekoelde cake uit de vorm en verdeel het glazuur er sierlijk overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Bacardi Citroencake met citroenrasp en -schijfjes voor een verfrissende finishing touch.Deze citroencake gaat goed samen met een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling Spätlese. Hun zoetheid en fruitige aroma's vullen de frisheid van de citroen mooi aan.