Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Caesar Salade
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
grote
kroppen cos sla of bindsla
▢
75
g
knoflookcroutons
glutenvrij indien nodig
▢
2
eieren
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
Zout
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
theelepel
worcestershiresaus
▢
25
g
geraspte Parmezaanse kaas
▢
1
blikje
ansjovis in olijfolie
optioneel
▢
Versgemalen peper
Instructies
Strip per persoon ca.
10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter.
Was en droog de bladeren grondig.
Als je bindsla gebruikt: snijd na het wassen de stronk eraf en snijd de sla in reepjes.
Dressing: Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water.
Breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen.
Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe.
Breng op smaak met zout en peper, en roer er het citroensap en de worcestershiresaus door.
Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe aan de dressing.
Schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren kan verdelen.
Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
Voeg ansjovis toe als gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze Caesar salade.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Kaas
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Tarwevrij