Verfrissende Caesar Salade

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote kroppen cos sla of bindsla
  • 75 g knoflookcroutons glutenvrij indien nodig
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie optioneel
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Strip per persoon ca.
  • 10 slabladeren van de stengels en gebruik alleen bladeren die niet langer zijn dan 10 à 15 centimeter.
  • Was en droog de bladeren grondig.
  • Als je bindsla gebruikt: snijd na het wassen de stronk eraf en snijd de sla in reepjes.
  • Dressing: Kook de eieren precies 1 minuut in kokend water.
  • Breek ze boven een houten slaschaal en schraap het licht gestolde eiwit uit de schalen.
  • Voeg onder voortdurend roeren druppelsgewijs de olijfolie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper, en roer er het citroensap en de worcestershiresaus door.
  • Voeg de sla, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en de croutons toe aan de dressing.
  • Schud de sla voorzichtig om, zodat de dressing zich gelijkmatig over de slabladeren kan verdelen.
  • Serveer de salade op grote borden en strooi er de rest van de Parmezaanse kaas over.
  • Voeg ansjovis toe als gewenst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze Caesar salade.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 9 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Salade / Vis
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Tarwevrij