Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Ceviche met Kabeljauw en Citrus
Deze ceviche is heerlijk fris en perfect voor een zomerse dag
Porties:
4
(inclusief marineertijd)
2
uur
uur
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 schalen
Zeef
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
250
g
kabeljauw
in hele dunne plakjes
▢
6
limoenen
uitgeperst
▢
2
sappige sinaasappels
uitgeperst
▢
1
rode peper
zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
▢
Paar
blaadjes basilicum
▢
1
venkelknol
in hele dunne schijfjes
▢
1
rode ui
in ringen
▢
Sla
ter garnering
Instructies
Verdeel het sap van de uitgeperste vruchten over 2 schalen.
In schaal 1 doe je de venkel, rode ui en rode peper.
In schaal 2 doe je de kabeljauw.
Laat alles ruim 2 uur marineren, zorg dat alles goed ondergedompeld is.
Gebruik een zeef om de inhoud van beide schalen 1 voor 1 uit te laten lekken.
Leg op elk bord een paar blaadjes sla ter garnering.
Verdeel eerst de inhoud van schaal 1 over de borden en daarna de inhoud van schaal 2.
Voeg een paar blaadjes basilicum toe als afwerking.
Serveer direct en geniet van deze verfrissende ceviche.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Peru
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Paleo
/
Pescatarian