Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Citroenmousse met Mascarpone
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
rusttijd in de koelkast
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
rasp
citruspers
mixer
kleine kommetjes
Ingrediënten
▢
250
g
mascarpone
▢
100
g
suiker
▢
1
citroen
▢
3
eieren
Instructies
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
Klop de eiwitten stijf met een mixer.
Meng in een kom de eidooiers met suiker en klop tot een luchtige massa.
Voeg de mascarpone, geraspte citroenschil en citroensap toe aan het eidooiermengsel.
Meng goed.
Voeg voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan het mascarponemengsel.
Vouw ze er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
Giet de bereiding in kleine kommetjes en laat minimaal twee uur rusten in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verfrissende citroenmousse als een licht en luchtig dessert na een zomerse maaltijd.
Wijnadvies:
Het past goed bij een glas mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm