2Granny Smith appelsontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm
1,5cmgembergeschild en fijngehakt
100glichtbruine basterdsuiker
½eetlepelroomboter
Merg van 1 vanillestokje
Rietsuikerom te bestrooien
1eiom te bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Vet een ovenschaal in en zet apart.
Doe de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het vanillemerg in een grote pan.
Laat het mengsel 10-15 minuten op laag vuur pruttelen totdat de rabarber zacht aanvoelt maar nog steeds zijn structuur behoudt.
Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.
Leg het bladerdeeg erbovenop, snijd eventueel te grote overlappende stukken af en gebruik deze voor de decoratie van de taart.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi met rietsuiker.
Maak een paar inkepingen met een mes in het deeg om het vocht te laten ontsnappen.
Bak de taart gedurende 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs of een beetje geklopte slagroom voor extra romigheid.Wijnadvies:Deze verfrissende rabarbertaart gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling uit Duitsland.