Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Rijstsalade voor Warme Dagen
Deze verfrissende rijstsalade is perfect voor warme dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
300
g
gekookte rijst
▢
1
potje
witte
bruine of zwarte bonen (375g)
▢
Cherry tomaatjes
in plakjes (naar smaak)
▢
3
stengels
selderij
in fijne plakjes
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
1
gerookte
kipfilet
in blokjes
▢
100
g
achterham
in blokjes
▢
1
avocado
in blokjes (op het laatst toevoegen)
▢
Parmezaanse kaas vlokken
▢
3
eetlepels
Zaanse mayonaise
▢
Beetje
peper
▢
Rucolasla
voor het opdienen
Instructies
Kook de rijst en laat afkoelen.
Snijd de cherry tomaatjes, selderij, bosuitjes, gerookte kipfilet en achterham in de gewenste grootte.
Doe de gekookte rijst, bonen, tomaatjes, selderij, bosuitjes, kipfilet en achterham in een grote kom.
Voeg de Zaanse mayonaise en een beetje peper toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg op het laatst de avocado in blokjes toe en meng voorzichtig.
Serveer de rijstsalade met rucolasla en bestrooi met Parmezaanse kaas vlokken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer