Doe de rijst, sinaasappelsap, melk, 2 eetlepels suiker, vanillemerg en een snufje zout in een dichte stoomovenpan.
Plaats de pan in de stoomoven om te garen.
Stand: Stomen
Temperatuur: 100 °C
Duur: 30 minuten
Laat de gelatineblaadjes in ruim koud water weken tot ze zacht zijn.
Roer vervolgens de uitgeknepen gelatine door de warme, gare rijst.
Rasp de schil van de biologische sinaasappel en pers het sap uit.
Meng de geraspte schil en het sap door de rijst.
Laat de rijst verder afkoelen.
Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
Snijd de schil van de 2 sinaasappels dik weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Spatel de sinaasappelpartjes samen met de slagroom door de rijst.
Garneer de sinaasappelroomrijst met blaadjes citroenmelisse of munt voor een frisse finishing touch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan ook worden bereid met andere vruchten zoals appels, aardbeien, perziken of pruimen.Als wijnadvies, probeer een lichte dessertwijn zoals een Riesling Spätlese voor een perfecte harmonie met dit zoete nagerecht.