Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Sperziebonensalade met Mosterdvinaigrette
Een lichte en knapperige sperziebonensalade met een pittige mosterdvinaigrette, ideaal als bijgerecht of lichte lunch.
Porties:
4
personen
(plus 30 minuten doortrekken)
10
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Garde
kom
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
1½
eetlepel
s azijn
▢
1
grote
ui
▢
1
theelepel
mosterd
▢
3
eetlepel
s slaolie
▢
500
gram
gare sperziebonen
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Laat de gare sperziebonen uitlekken.
Maak de ui schoon en snijd deze zeer fijn.
Vermeng in een kom de azijn met de mosterd, peper, en zout.
Klop er al kloppend de slaolie doorheen om een vinaigrette te maken.
Schep de sperziebonen en de fijngehakte ui door de vinaigrette.
Laat de salade 30 minuten in de koelkast doortrekken voor het beste resultaat.
Serveer koel als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Groenten
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick