300ggemengd fruitbijvoorbeeld rode of blauwe bessen, frambozen, bramen
½pakcantuccini amandelkoekjesongeveer 175 g
Instructies
Los de fijne kristalsuiker op in de Moscato d'Asti in een schaal.
Ontvel indien gewenst de nectarines.
Halveer ze, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Schep de nectarinepartjes door de wijn en laat ze minstens 1 uur marineren in de koelkast.
Vorm 4 bollen van het sorbetijs.
Verdeel de gemarineerde nectarinepartjes met wijn over vier diepe borden.
Strooi het gemengde fruit over de nectarines.
Plaats een bolletje sorbetijs op het fruit.
Verkruimel de cantuccini erboven of serveer ze apart om in de wijn te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Moscato d'Asti is niet alleen een ingrediënt in dit gerecht, maar ook een uitstekende keuze als dessertwijn. Het zoete en fruitige karakter van de wijn past perfect bij de verfrissende smaak van de nectarines en het gemengde fruit