Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Verse Tomatensoep
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
tomaten
zonder vel en in grote stukken 1 liter groentebouillon
▢
2
laurierblaadjes
▢
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
ui
▢
tijm
vers
▢
peterselie
vers
▢
peper en zout
▢
beetje citroensap
▢
ca. 1 dl room
Instructies
Fruit de ui in de olijfolie, doe de tomaten erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.
Daarbij doe je de tijm, laurierblaadjes, peper en zout.
Wanneer de tomaten tijdens het koken dreigen ‘droog’ te koken, kun je de bouillon beetje bij beetje tijdens bijschenken.
Na 20 minuten schenk je de (rest van de) bouillon erbij en laat dit samen even met de tomaten laten koken.
Als laatste voeg je de peterselie, citroensap en de room toe.
Vergeet niet de laurierblaadjes uit de soep te vissen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij ciabatti brood met mozerella, tomaat, basillicum en pesto
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch