Verse Tomatensoep
Ingrediënten
- 800 gram tomaten zonder vel en in grote stukken 1 liter groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- eetlepel(s) olijfolie
- 1 ui
- tijm vers
- peterselie vers
- peper en zout
- beetje citroensap
- ca. 1 dl room
Instructies
- Fruit de ui in de olijfolie, doe de tomaten erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.
- Daarbij doe je de tijm, laurierblaadjes, peper en zout.
- Wanneer de tomaten tijdens het koken dreigen ‘droog’ te koken, kun je de bouillon beetje bij beetje tijdens bijschenken.
- Na 20 minuten schenk je de (rest van de) bouillon erbij en laat dit samen even met de tomaten laten koken.
- Als laatste voeg je de peterselie, citroensap en de room toe.
- Vergeet niet de laurierblaadjes uit de soep te vissen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker erbij ciabatti brood met mozerella, tomaat, basillicum en pesto