Verse Tomatensoep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram tomaten zonder vel en in grote stukken 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • eetlepel(s) olijfolie
  • 1 ui
  • tijm vers
  • peterselie vers
  • peper en zout
  • beetje citroensap
  • ca. 1 dl room

Instructies

  • Fruit de ui in de olijfolie, doe de tomaten erbij en laat het geheel ongeveer 20 minuten koken.
  • Daarbij doe je de tijm, laurierblaadjes, peper en zout.
  • Wanneer de tomaten tijdens het koken dreigen ‘droog’ te koken, kun je de bouillon beetje bij beetje tijdens bijschenken.
  • Na 20 minuten schenk je de (rest van de) bouillon erbij en laat dit samen even met de tomaten laten koken.
  • Als laatste voeg je de peterselie, citroensap en de room toe.
  • Vergeet niet de laurierblaadjes uit de soep te vissen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker erbij ciabatti brood met mozerella, tomaat, basillicum en pesto
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch